RENO HOUSE

2022 - In progress

Merchtem, België

Deze woning is een uitbreiding en renovatie van een bestaande woning.  Er is gezocht om de bestaande structuur maximaal te behouden waardoor er gebruik kon gemaakt worden van de 6% BTW- regelgeving voor renovaties.  Een kleine uitbreiding aan de achtergevel werd toegevoegd, waarbij rekening werd gehouden met de maximale dieptes van de naastliggende gebouwen. De achtergevel is volledig open getrokken naar de tuinzijde.  Gezien de zuid- west oriëntatie aan de voorzijde, werd een groot raam voorzien die de leefruimte van extra licht voorziet. Aan de straatzijde wordt een kleine omsloten buitenruimte gecreëerd die voor privacy zorgt tussen de leefruimtes en de straat.

Omdat de bestaande fundemanten behouden bleven werd geopteerd te werken met lichte materialen. De woning wordt volledig gemoderniseerd. Hetzelfde idee wordt doorgetrokken in de materialisatie. De gevelbekleding bestaat uit een afwisseling van gevelpleister in beige- grijze betonlook, gecombineerd met een warme houten gevelbekleding. Subtiele accenten in wit aluminium verbinden het gelijkvloers, de verdieping en de tuinmuur.

Studie - Stabico ingenieursbureau

Tekengebied-1hdg
Tekengebied-2hdg
Tekengebied-3hdg