STROO RESIDENCE

2022 - In uitvoering

Merchtem, Belgiƫ

Deze woning is heel bijzonder. Het is namelijk het ontwerp van Sofie haar eigen woning.

Het perceel, met aan de linkse zijde een bos, aan de achter- en voorzijde de open weilanden, sprak hen meteen aan. Het grondplan van de woning is heel uitgestrekt, wat resulteert in een lang, laag volume. Binnen het bureau is er namelijk een voorliefde voor lage volumes.

De leefruimtes zijn open getrokken richting het bos om de natuur in de woning te brengen. De groene voortuin, die door zijn specifiek gekozen beplanting geleidelijk overgaat in het bos, omsluit de woning en laat de woning eruit springen als een paviljoen in zijn omgeving.

Conceptueel worden er twee betonplaten gecreƫerd waartussen verschillende volumes worden gepositioneerd. De volumes worden afgewerkt met een gevelsteen die gekaleid wordt. De gekaleide gevelsteen wordt naar binnen door getrokken waardoor binnen en buiten naadloos in elkaar overgaat.

Gekaleide gevelsteen, geveegde vloeren, houten buitenschrijnwerk in combinatie met authentieke objecten zorgen ervoor dat een tijdloos, natuurlijk totaalbeeld wordt bekomen.


H_S_2_1