CROM RESIDENCE

2019 - Opgeleverd

Merchtem, België

Crom residentie is een nieuwbouw eengezinswoning gelegen in de landelijke omgeving van Merchtem. Het perceel kent een ongunstige oriëntatie, waarbij de voorgevel oost- zuid is georiënteerd. Zoekend naar een maximale zoninval in de tussenseizoenen, is er aan de voorgevel gewerkt met een patio. De patio is omsloten door een vrijstaande tuinmuur die de nodige privacy genereerd naar de straatzijde. De leefruimtes lopen over in de patio en worden aan de achtergevel open getrokken naar het omliggende weiland.

In de woning zorgt een centraal volume voor een sobere, strakke integratie van verschillende functies. De houtbekleding vormt een verbindend element tussen de verschillende functies. Het keukenmeubel loopt over in een dubbelhoge boekenkast die centraal in de woning staat. De trap wordt zo op een subtiele manier verborgen en maakt toch deel uit van de leefruimte. De verdiepingshoge vide zorgt voor extra natuurlijk daglicht in de leefruimtes.

Open, lichtrijke ruimtes in combinatie met warme materialen zorgen voor een huiselijke, aangename sfeer in deze geslaagde gezinswoning.

Studie - ir-arch. Aagje Bruch

Foto's - Stan Guldemont

H_VCDS_1
Crom_res_1a
H_VCDS_10
Crom_res_2a
Crom_res_3a
Kachet-architecten_Stanguldemont_107
Crom_res_4a
Crom_res_5a