CROM RESIDENCE

2019 | Opgeleverd

Merchtem - Belgium

Crom residentie is een nieuwbouw eengezinswoning gelegen in de landelijke omgeving van Merchtem. Het perceel kent een ongunstige oriƫntatie, waarbij de voorgevel oost- zuid is georiƫnteerd. Zoekend naar een maximale zoninval in de tussenseizoenen, is er aan de voorgevel gewerkt met een patio. De patio is omsloten door een vrijstaande tuinmuur die de nodige privacy genereerd naar de straatzijde. De leefruimtes lopen over in de patio en worden aan de achtergevel open getrokken naar het omliggende weiland.

In de woning zorgt een centraal volume voor een sobere, strakke integratie van verschillende functies. De houtbekleding vormt een verbindend element tussen de verschillende functies. Het keukenmeubel loopt over in een dubbelhoge boekenkast die centraal in de woning staat. De trap wordt zo op een subtiele manier verborgen en maakt toch deel uit van de leefruimte. De verdiepingshoge vide zorgt voor extra natuurlijk daglicht in de leefruimtes.

Open, lichtrijke ruimtes in combinatie met warme materialen zorgen voor een huiselijke, aangename sfeer in deze geslaagde gezinswoning.

Studie | ir-arch. Aagje Bruch
Foto's | Stan Guldemont
 

Tekengebied_15295
Tekengebied-2_15295
Tekengebied-3_15295
Tekengebied-4_15295
Tekengebied-5_15295
Tekengebied-6_15295
Tekengebied-7_15295
Tekengebied-8_15295