MEDIC CENTER

2022 - In uitvoering

Merchtem, België

Het uitgangspunt van deze huisartsenpraktijk was een huiselijke, warme omgeving creëren voor zowel werknemers, patiënten als omwonenden. Twee rechthoekige volumes werden parallel t.o.v. elkaar geplaatst met een ruime tussenafstand. De tussenruimte wordt omsloten met glas en vormt een centrale wachtruimte/onthaal.  De praktijkruimtes zijn gegroepeerd rondom de centrale hal. Door een verschuiving in de hoofdvolumes werd een binnenhoek gevormd die de inkom accentueert.  Grote raampartijen aan de centrale wachtruimte zorgen voor een lichtrijke, open omgeving centraal in het gebouw waarin het aangenaam vertoeven is.

De langwerpige volumes met hun zadeldak en specifieke materialisatie geven het gebouw een atypische look. Het gebouw springt in het oog maar past ook in het straatbeeld. Warme, natuurlijke materialen lopen door van binnen naar buiten. Een combinatie van prefabbeton, een bruine houtbekleding en het werken met frivole vormelementen zorgen voor harmonie en een zekere rust binnen het gebouw.

Studie - Slock Pieter

Tekengebied-1AA-1
Tekengebied-2AA
Tekengebied-4AA
Tekengebied-9AA