SNEPPELAAR

2022 - In progress

Londerzeel, Belgiƫ

De woning is opgebouwd uit 2 aansluitende volumes die zorgvuldig gepositioneerd zijn t.o.v. elkaar. Het kleiner volume is naar achter geschoven t.o.v. de bouwlijn, waardoor aan de linkse zijde een buitenruimte ontstaat voor de woning. Een vrijstaande tuinmuur omsluit deze buitenruimte tot een patio. De patio zorgt voor natuurlijk licht in de leefruimte maar verzekert tegelijkertijd de privacy.  Een subtiel doorzicht naar de achtertuin ontstaat.

De volumes zijn voorzien van een zadeldak met een verschillende dakhelling. Hierdoor ontstaat een huiselijk, speels geheel in harmonie met de omliggende landelijke woningen.

De plint overstijgt het functionele en wordt deel van de esthetiek. De tuinmuur loopt visueel door als sokkel. De gevels krijgen een extra diepte en gelaagdheid. Cementering en kalei in combinatie met houten schrijnwerk geven de volumes een abstracte look met een subtiele warme touch.  

Studie - Stabico ingenieursbureau

Tekengebied-1ab
Tekengebied-2ab
Image12_000
Tekengebied-9ab
Tekengebied-4ab